[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2003-12-11: Mailsystemet på Universitetet i Oslo

NUUG inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo torsdag 11. desember 2003 kl. 18:30 på Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær på Pastiz.

Slidene er er tilgjengelig på Postscript-format (1.5 M).

Universitetet i Oslo har i løpet av de siste seks månedene skiftet ut nesten hele epostsystemet sitt. Fra å ha et epostsystem basert på Solaris-servere med sentral NFS-basert mellomlagring har de gått over til en mer skalerbar og redundant Linux-løsning. Det nye systemet gjorde det betraktelig enklere å implementere ting som IMAP og krypterte forbindelser for epostlesere.

Kjetil T. Homme og Håkon Eriksen snakker om hva som var årsaken til at det var behov for en såpass stor revisjon av epostsystemet, beskriver den tekniske løsningen, og grunnene til at nettopp den ble valgt. Det vil også bli beskrevet en del av problemene som har oppstått i forbindelse med overgang til det nye systemet, hvordan de har blitt forsøkt løst, og hva vi kunne gjort annerledes.

Kjetil T. Homme og Håkon Eriksen jobber til daglig med drift og utvikling på Universitetet i Oslo.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tigjengelig både i PostScript og PDF-format.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Vel møtt!