[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2002-10-17 Linux Terminal Server Project (LTSP)

NUUG inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo torsdag 17. oktober 2002 kl. 18:30 på Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 5 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne. Etter foredraget (fra 20:30) blir det sosialt samvær på Pastiz.

Slidene er er tilgjengelig som tarball med HTML/JPEG (512 KB).

LTSP tilbyr en enkel løsning for å sette opp et miljø for drift av Linux-baserte tynne klienter. Klientene benytter LTSP-tjeneren til å hente operativsystem og grafisk system og trenger selv bare svært enkel maskinvare for å være funksjonelle arbeidsstasjoner. Tjeneren kan være enten en Linux-maskin (mange distribusjoner er støttet) eller en hvilken som helst annen plattform som støtter de nødvendige tjenestene.

Alle programmer kjøres på tjenermaskinen, klientene viser bare fram skjermbildet. Denne driftsformen gjør driften av selv store antall klienter enkel. Mange funksjoner kan gjøres tilgjengelige på klientene, f.eks. lyd, tilgang på diskettstasjon og CD-ROM og skriver.

LTSP benyttes av Skolelinuxprosjektet for å gi støtte for tynne klienter. På skoler er en slik løsning spesielt attraktiv siden de ofte har gamle arbeidsstasjoner. Disse gamle maskinene får nytt liv når de kjøres mot en rask, moderne Linux-maskin som tjener. Samtidig er driftsstabiliteten svært god og mulighetene for elevene til å endre oppsettet minimale.

Foredraget vil kort gå gjennom hvordan LTSP virker, hvilke tjenester det bygger på og hvordan man installerer. Det vil bli gitt en demonstrasjon av installasjon og bruk av en LTSP-installasjon.

Foredragsholder: Ragnar Wisløff er frittstående konsulent i firmaet LinuxLabs AS. Han er aktiv deltager i Skolelinux-prosjektet.

Meld fra om du kommer til: sekretariat@nuug.no senest 2002-10-16.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Vel møtt!