[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2002-06-13 Erfaringer med bruk av Open Source J2EE

NUUG inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo torsdag 13. juni 2002 kl. 18:30 på Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 5 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne. Etter foredraget blir det sosialt samvær.

J2EE er et svært omfattende emne, så 1 time rekker ikke til mer enn en teoretisk gjennomgang av de viktigste prinsippene.

Målsettingen med foredraget er å gi en oversikt over jva J2EE er og ikke er. Hvilke komponentert det består av og hvordan disse henger sammen. Jeg vil også ta for meg forskjellige modeller for systemutvikling innen J2EE.

Bakgrunnen for foredraget er min erfaring med utvikling av systemer basert på bruk av Java, Tomcat og JBoss. Java trenger vel neppe noen nærmere presentasjon. JBoss er en av de mest utbredte J2EE serverene i verden. Iht. undersøkelse fra TogetherSoft http://www.togethercommunity.com/index.jsp, er JBoss en klar vinner mht. utbredelse. Apache Tomcat, er referanse implementasjonen av for JavaBaserte web-servere.

Alt i alt er J2EE antageligvis den eneste reelle konkurrenten til .NET fra Micro$oft og følgelig svært interessant for de som er på jakt etter alternativer.

Foredraget vil ta for seg:

Dette foredraget pleier jeg vanligvis å holde over en hel arbeidsdag med eksempler. Siden vi bare har 1 time til rådighet blir det PowerPoint som råder grunnen.

Foredragsholder: Steinar Overbeck Cook
Steinar skrev sitt første program i 1979 (23 år siden). I 1983 fant marinen og han ut at de ikke passet sammen. Kanskje fordi han tilbragte for mye tid på datarommet? Samme høst begynte han å jobbe på Fellesdata som operatør på IBM stormaskin. I 1985 bodde hospiterte han hos NCR i USA og fikk lære UNIX av guruene. I 1989 ble første aksjeselskap startet, Balder Programvare AS http://www.balder.no - for å distribuere Informix relasjonsdatabaser. I 1995 startet ble Balder Dialog AS etablert for å videreutvikle og selge et egetutviklet CRM-system. I dag driver han med konsulentvirksomhet innen systemutvikling med spesiell vekt på J2EE og mySQL som datatabase.

Steinar har vært sekretær og formann i NUUG tidlig på '90 tallet. Han har også drevet sekretæriatet for NUUG og har skylden for NUUG's logo som ble bestilt ifm. EUUG (European Unix User Group) konferansen i Tromsø :-)

Meld fra om du kommer til: sekretariat@nuug.no senest 2002-06-12.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Vel møtt!