[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2002-03-14 cfengine 2 for gamle og nye brukere

Medlemsmøte torsdag 14. mars 2002 kl. 1830 på Høgskolen i Oslo, HiO, Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 5 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole.

Slidene er er tilgjengelig som .tar.gz HTML (112 KB).

Cfengine er et agent-system basert på et 8 årig forskningsprosjekt ved Høgskolen i Oslo som går på automatisk drift av datamaskiner i nettverkt. Cfengine er idag installert på flere hundre tusen maskiner over hele verden, inkludert Unix, Windows og MacIntosh systemer. I motsetning til andre konfigurasjonssystemer prøver cfengine å eliminere mennesket mest mulig fra den trivielle arbeids løkka. Ikke finner du menyer eller blinkende lys i cfengine; i stedet finner du et språk som garanterer et forutsigbar og trygg oppførsel. Menneskets jobb bli nå å beskrive en systempolitikk ved hjelp av språket -- og deretter passer alle maskiner på sin egen helse.

Dette blir en "release party" for cfengine 2.0.0. Mark Burgess forteller om hvordan raskt cfengine settes opp og om noen av de nye "features" i cfengine 2, inkludert integrert anomalideteksjon, og sterk RSA authentisering, IPv6 støtte m.m.

Foredragsholder: Mark Burgess, er Første Amanuensis ved Høgskolen i Oslo, og er forfatteren av cfengine. Han har også skrevet boken "Principles of Network and System Administration" som er brukt ved universiteter over hele verden siden 2000. Mark har doktorgrad i teoretisk fysikk, men har forsket på system administrasjon i snart 10 år.

Meld fra om du kommer til: sekretariat@nuug.no senest 2002-03-13.