[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2002-02-14 Datainnbrudd

Medlemsmøte torsdag 14. februar 2002 kl. 1830 på Høgskolen i Oslo, HiO, Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 5 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole.

Slidene er er tilgjengelig på M$ Powerpoint (91 KB) og Postscript (272 KB) format.

Datainnbrudd foregår daglig i de fleste land. Gjennom de siste årene har politiet i en del land, deriblant Norge, kommet opp på et nivå som gjør det mulig å etterforske datainnbrudd, finne ut hvem som står bak og hva de har gjort, og gjennomføre en straffesak i retten. Gjennom arbeidet med slike saker opparbeides erfaring med hva slags gjerningsmenn som typisk utfører datainnbrudd, noe som er nyttig å vite for den som skal beskytte seg. Denne erfaringen vil bli forsøkt formidlet i foredraget.

Videre vil det bli gitt en kort oversikt over hvilke lover og regler som gjelder, og hvordan disse anvendes på konkrete tekniske problemstillinger.

Det vil også bli gitt en generell oversikt over hva man bør gjøre dersom man blir utsatt for datainnbrudd, og hvordan man skal sikre bevis.

Foredragsholder: Svein Yngvar Willassen, siv.ing.. Med bakgrunn fra UNIX-miljøet har foredragsholderen vært ansatt som spesialetterforsker i ØKOKRIM siden januar 2000. Han har der vært en av to hoved- etterforskere av datainnbrudd. Har tidligere jobbet som systemadministrator ved NTNU og i Initio IT-løsninger AS.

Påmelding sendes: sekretariat@nuug.no senest 2002-02-15.