[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Juleavslutning 12.12.: FreeBSD og Pluggable Authentication Modules

Juleavslutning onsdag 12. desember 2001 kl. 1800 på Jeppe Restauranthuset på Vindern, Slemdalsveien 70 (ved Vindern stasjon), Oslo.

pam01.jpg pam02.jpg pam03.jpg

Tradisjonen tro ønsker NUUG i år igjen å kalle inn til juleavslutning. Tema for kvelden er PAM i FreeBSD ved Dag-Erling Smørgrav fra FreeBSD-prosjektet:

Dag-Erling Smørgrav er konsulent og daglig leder i konsulentselskapet ThinkSec, som leverer kompetansetjenester innenfor IT-sikkerhet. Han har tidligere erfaring fra utvikling av Unix-baserte ASP- og provisioning-systemer for flere norske ISPer. Han har vært medlem av utviklingsteamet for FreeBSD siden 1998, og jobber for tiden med PAM som et ledd i et DARPA-finansiert prosjekt under ledelse av NAI Labs.

FreeBSD er et fritt Unix-lignende operativsystem som nedstammer direkte fra 4.4 BSD. Prosjektet har satt seg som mål å levere det mest funksjonelle og best integrerte av alle frie operativsystemer. Dette inkluderer en sterk fokusering på sikkerhet - ikke bare på systemets egen sikkerhet, men også på systemets anvendelighet som plattform for sikkerhetsløsninger.

PAM (Pluggable Authentication Modules) er et modulært autentiseringsbibliotek utviklet av Sun. PAM tillater en administrator å tilpasse reglene og metodene for autentisering av brukere på et system ved bare noen enkle konfigurasjonsendringer. Dette gjør det svært enkelt å innføre bruk av for eksempel Radius, LDAP, iButton, kodekalkulatorer eller til og med biometriske systemer til autentisering av brukere.

Presentasjonen vil fokusere på hvordan PAM er implementert i FreeBSD, hvilke muligheter PAM gir, og hvilken retning FreeBSD sin PAM-implementasjon beveger seg i.

Det ryktes ellers at minst en aktiv deltager fra Skolelinux-prosjektet kommer til å dukke opp. Det er med andre ord gode sjanser for å diskutere både det ene og andre i etterkant.

NUUG spanderer gløgg til de som kommer. Eventuell mat og drikke kommer på egen bekostning, og vi klarer dermed å unngå inngangspenger. Påmelding sendes sekretariat@nuug.no snarest. Gi gjerne beskjed om du har planer om å spise og.

Arrangementet er åpent for alle interesserte. NUUG blir ekstra glad om du også melder deg inn, hvis du ikke allerede er medlem.