[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte: Linux som operativsystem for mobile enheter

Medlemsmøte onsdag 13. juni 2001 kl 1830 på Jeppe, Restauranthuset på Vindern, Slemdalsveien 70 (ved Vindern stasjon), Oslo.

Markedet for mobile datamaskiner er stadig voksende. Nye trådløse nettverk er under etablering, og det kommer stadig nye produkter på markedet. Mange ser på Linux som et av de mest realistiske operativsystemene på denne typen enheter i fremtiden.

Foredraget vil gi en oversikt over de forskjellige typene av mobile enheter på markedet i dag og i årene fremover, og vil gi en statusrapport på hvor langt Linux har kommet på dette området i dag. Teknologier spesialutviklet for Linux på mobile enheter vil bli beskrevet og en demonstrasjon av Linux på Compaq iPaq vil bli gitt.

Foredragsholder: Per Kristian Gjermshus
Per Kristian fullførte hovedfagsstudiet ved ifi september 2000 med en oppgave om datasikkerhet. Siden har han jobbet som utvikler og forsker i Newmad Technologies AS, hvor en naturlig del av arbeidet er å holde seg oppdatert på hva som skjer på mobil- og trådløsfronten generelt og med mobile Linux-løsninger spesielt. Han har jobbet med diverse UNIX-varianter og Linux i en årrekke.

Påmelding sendes: sekretariat@nuug.no.