[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.07.17 22:25
webmaster@nuug.no

Mandag 20. mai: Protestaksjon mot Microsoft og deres holdning til åpne standarder på Internet

Presseomtale:

Bilder:

Mandag 21/5 arrangerer First Tuesday et møte i Konserthuset der norsk politisk elite deltar. Microsoft skal fortelle om "neste generasjon internett" og hvordan selskapet bruker åpne standarder for å lage nye tjenester.

Sannheten er at Microsoft ikke følger åpne standarder, men motarbeider dem bevisst. Vi vil derfor aksjonere utenfor Konserthuset før møtet. Aksjonen blir ytterst fredelig og vi håper å engasjere deltagerne på møtet til aktiv dialog. Vi vil trykke opp løpesedler og alle som hjelper til å dele ut får en t-skjorte med.

Vi møtes kl 16:00 på Sami Galleri Cafe, rett rundt hjørnet fra Vika kino og starter aksjonen ved Konserthuset kl 16:30. Vi oppfordrer alle som sympatiserer til å hjelpe til og dele ut løpesedler. Send gjerne denne meldingen videre til andre som kan være interesserte.

Pressemeldingen under forteller litt mer bakgrunn om saken.

Nettverkshilsen,

Vidar Bakke,
Håkon Lie

PRESSEMELDING: TA ET OPPGJØR MED MICROSOFT OG FORURENSNINGEN PÅ WEBBEN. OSLO 21/5/2001 I kveld er Microsoft sponsor for et møte der norsk politisk elite deltar. Microsoft skal fortelle om "neste generasjon internett" og hvordan selskapet bruker åpne standarder for å lage nye tjenester. Sannheten er at Microsoft ikke følger åpne standarder, men motarbeider dem bevisst. Internet og World Wide Web har gjort at millioner av mennesker enkelt kan dele informasjon, og e-post har for mange blitt den viktigste og mest brukte arbeidsverktøy. Nettet har blitt en viktig fellesgode og mange hevder at teknologien er årsaken til den lengste oppgangen i verdesøkonomien noensinne. Den raske utbredelsen og den høye nytteverdien skyldes ikke at teknologien er spesielt avansert, men heller at dataformatene og overføringsmekanismene er beskrevet i åpne standarder. Standardene er utviklet av organisasjoner der alle kan delta og kontrolleres ikke av private monopol. Åpne standarder er til beste for både brukere og leverandører. Brukerne kan velge mellom flere tjenester og mer programvare, mens programvareleverandører får tilgang til et større marked. Dessverre støtter ikke Microsoft åpne standarder, men bruker i stedet sitt monopol til å fremme proprietære dataformater. Dokumenter laget med verktøy fra Microsoft forurenser webben og ødelegger dermed et viktig elektronisk fellesgode. Det offentlige må derfor ikke lagre eller distribuerer informasjon på en måte som tvinger brukerne til å akseptere lisensbetingelsene til Microsoft og inneha siste versjon av produktene fra Microsoft for å kunne benytte informasjon fra og kommunisere med statlige- og kommunale etater. Vi anmoder deltagere og politikere på FirstTuesday-arrangementet til å markere motstand mot Microsoft ved ikke å bruke programvare fra Microsoft på nettet. Kontaktpersoner: Håkon Wium Lie epost: howcome@alum.mit.edu mobil: 90192217 Vidar Bakke epost: vb@nuug.no mobil: 90046137 Aksjonen støttes av Elektronisk Forpost Norge (http://www.efn.no/). Kontaktperson: Bjørn Remseth epost: rmz@rmz.priv.no mobil: 91341332