[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Onsdag 13. desember: DNS fra grunnen

NUUG inviterer til DNS kurs og juleavslutning den 13/12/00 fra kl 1230 til kl 2000 i Store Auditorium, Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo. Se veiviser.

Over 60 medlemmer møtte opp og gjorde dagen til en stormende suksess. Alle som stilte gode spørsmål fikk med seg et eksemplar av boken. Se dokumentasjonen fra kurset (PDF format). Klikk på bildene nedenfor for å se dem i større utgave.

DSCF0002.JPG
Salen
DSCF0005.JPG
Pause
DSCF0006.JPG
Vidar taler
DSCF0008.JPG
Pause
DSCF0009.JPG
Vidar serverer
DSCF0010.JPG
Nicolai med bok

DNS er en meget viktig komponent i oppbygningen av Internet og mange problemer unngås hvis man behersker teknologien. På dette kurset vil Nicolai Langfeldt gi en innføring i DNS og kunne svare på alle DNS relaterte spørsmål.

Nicolai har vedlikeholdt DNS HOWTOen i Linux Documentation Project siden 1995 og har snart hørt alle spørsmålene om DNS. I Desember 1999 fikk han en forespørsel om å skrive en bok om DNS som skulle konkurrere direkte med O'Reilly sin Cricket bok, "DNS and BIND". Ettersom svært mange mente at DNS HOWTOen var bra tok han sjansen og i November i år "The Concise Guide to DNS and BIND" ut på QUE. Han håper at alle kursdeltagerne vil ile ut og kjøpe boken etter kurset så han blir rik. 10 kopier av boken vil bli loddet ut til kursdeltagerne.

Innhold

DNS gås igjennom fra bunnen av og det blir godt med eksempler. Dette er nødvendig siden mange har uklare forestillinger om hvordan DNS fungerer og derfor har problemer med feil-søking og retting. Når virkemåten er gjennomgått vil en rekke avanserte emner gjennomgås.

Etter kurset serveres det skarpladd gløgg og noe å bite i.

Kurset og bevertningen er gratis for NUUG medlemmer. Prisen for andre er kr 800. (Ikke-medlemmer slipper rimeligere ved å melde seg inn - merk halv kontingent ved innmelding i annet halvår.)

Påmelding til sekretariat@nuug.no med navn og firma innen den 9/12/00