[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.04.02 12:55
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2009-03-17: APRS: Radioamatørenes sporingssystem

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 17. mars 2009 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter så snart årsmøtet i NUUG er avsluttet (antagelig ca. 19:00), og dørene inn til auditoriet er låst fra 18:30, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er "APRS: Radioamatørenes sporingssystem" med Øyvind Hanssen:

APRS (Automatic Position Reporting System) er radioamatørenes system for GPS sporing og formidling av sporingsmeldinger via radio (og internett). Denne gangen vil Øyvind Hanssen fortelle hvordan radioamatørmiljøet i Tromsø utvikler APRS med tanke på den frivillige redningsstjenesten.

Dette inkluderer utbygging av infrastruktur, utvikling av fri programvarebaserte webapplikasjoner for presentasjon av sporingsinformasjon på kart og ikke minst at Tromsømiljøet utvikler en kompakt portabel tracker - en automatisk sporingssender for bruk i felten. Systemet har vært grundig testet både på bakken og i fly og vekker interesse også utenfor miljøet.

Øyvind Hanssen har doktorgrad i informatikk, er interessert i åpne system og fri programvare. Han jobber til daglig på universitetsbiblioteket i Tromsø. På fritida er han aktivt med i radio-amatør miljøet i Tromsø og har stått for mye av programvareutviklinga i det prosjektet han her skal presentere.

Lysark er tilgjengelig i ODP- og PDF-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 93M)
MPEG1 (165M)
H.264 (363M)
Quicktime for iPod (119M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 33M)
MP3 ( 34M)

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon trykk her.

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20090317-radiosporing/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!