[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2014-05-13: CPM (Console Password Manager) - Passord-behandling i terminalen

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 13. mai 2014 kl. 18.30
Sted:
Pilestredet 56, og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Månedens tema er: «CPM (Console Password Manager) - Passord-behandling i terminalen» med Kacper Wysocki. Foredraget vil foregå på norsk:

CPM er et program for å håndtere lagring av passord på en sikker og strukturert måte. Det bruker ncurses for brukergrensesnitt, libxml2 for å lagre informasjonen, zlib for å komprimere dataen og GpgMe-biblioteket for å kryptere og dekryptere dataen.

Kacper jobber i Redpill Linpro, han spesialiserer seg på sikkerhet og et helhetlig perspektiv over datasystemene. Han har erfaring innen utvikling, distribusjon og analyse.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!